Főoldal/CO érzékelők, füstjelzők/SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ ÉS JELZŐ (SMARTWARES FGA-1305)

SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ ÉS JELZŐ (SMARTWARES FGA-1305)

12.990Ft

– Digitális kijelzővel rendelkezik, ahol még a riasztási szint alatti értéket is láthatjuk

– Eltárolja a korábbi riasztást

– Az elem cserélhető benne, míg más termékeknél ha a beépített akkumulátor tönkremegy kidobhatja a terméket

– Megbízható holland cég gyártja, nem fog eltűnni a piacról egyik napról a másikra

 

A Smartwares FGA-13041 szén-monoxid-érzékelővel gondoskodjon arról, hogy időben figyelmeztessen, ha otthonában megjelenik a halálos szén-monoxid. Az érzékelő 10 éves élettartammal és cserélhető elemekkel működik. Ezen kívül kijelzővel is rendelkezik, amely jelzi a szén-monoxid koncentrációját. Ennek előnye, hogy a riasztási szint alatt is láthatja, hogy megjelent a szén-monoxid. A hangos, 85 dB-es riasztás gondoskodik arról, hogy Ön intézkedéseket tegyen a szén-monoxid-mérgezés elkerülése érdekében.

 

Hangos és tiszta riasztás
A Smartwares FGA-13041 szén-monoxid-riasztó hangos és tiszta, 85 dB-es riasztással rendelkezik, amely akkor szólal meg, ha a megengedett szén-monoxid-koncentrációt túllépik. A riasztó 20 m²-től 40 m²-ig terjedő helyiségekben használható. Az érzékelő 10 éves élettartammal rendelkezik, és elemekkel szállítjuk. Ha az elem lemerül, rövid sípszót fog hallani, így figyelmeztetést kap, ha elemet kell cserélni. A mellékelt elem nem a termék élettartamával megegyező és csak a beüzemeléshez szükséges. Javasoljuk, hogy szerezzen be tartós minőségi elemet, így akár három évente elegendő cserélni.

TŰZGOLYÓ
SZAKÉRTELEM
MEGBÍZHATÓSÁG
GYORSASÁG
TŰZVÉDELEM

További információk:

Hasznos tanácsok:

A szén-monoxid érzékelő életet menthet, de a megfelelő készülékek is csak akkor biztonságosak, ha azokat jól használjuk.

  • Érdemes olyan terméket venni, amihez van részletes leírás, magyar nyelvű használati útmutató
  • Tanácsos ezeknek a készülékek felszerelését szakember segítségével elvégezni
  • A szerkezeteket célszerű 1–1,5 méter távolságra elhelyezni a fűtőberendezéstől, lehetőség szerint az alvás vagy állandó tartózkodásra szolgáló helyiség felé nézzen 1,5–2 méter magasságban, a falak sarkától pedig minimum 30 cm távolságban.
  • Tudni kell ezekről a készülékekről, hogy mindegyiken kell lennie egy teszt- vagy próbagombnak, amely segítségével megbizonyosodhat a vásárló, hogy a készülék valóban működik-e.
  • A hatóság nyomatékosan felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy ezek a termékek csak – a gyártó által – meghatározott ideig használhatóak, ezért különösen fontos a készüléket legkésőbb a határidő lejártakor kicserélni. Semmi szín alatt ne bízzunk meg abban az érzékelőben, amelyik ezt az élettartamot meghaladta!

Nem szabad kizárólag a szén-monoxid mérőre bízni a család életét. A fűtőberendezéseket minden évben ellenőriztetni kell. És arról is gondoskodni kell, hogy a kéményseprők a rendszeres ellenőrzést elvégezhessék.

Hova nem szabad szén-monoxid vészjelzőt felszerelni?

  • Épületen kívül
  • Szekrénybe vagy az alá
  • Közvetlenül a mosogató vagy tűzhely fölé
  • Ablak, ajtó közelébe, vagy olyan helyre, ahol légáramlat, huzat az érzékelést befolyásolhatja, pl. beszívó vagy elszívó ventillátor/légtechnikai nyílás közelébe
  • Ahol a levegő áramlását valami, pl. függöny vagy bútor akadályozhatja
  • Ahol a por vagy egyéb szennyeződés összegyűlhet és elszennyezheti az érzékelőt, megakadályozva annak működését
  • Olyan helyiségbe, ahol a hőmérséklet -10˚C alá süllyedhet, vagy 40˚C fölé emelkedhet

Hasonló termékeink:

Go to Top